دسته‌بندی نشده

بهترین ماهیتابه برای آشپزی چیست؟

ماهیتابه یکی از پرکاربردترین و پرکاربردترین ظروف آشپزی در آشپزخانه است. آن‌ها برای پخت طیف گسترده‌ای از غذا‌ها، از تخم مرغ و پنکیک گرفته تا استیک‌های آبدار عالی هستند، بنابراین داشتن انواع مختلف آن‌ها در آشپزخانه شما ضروری است.

ممکن است از قبل همه انواع آن را بشناسید؛ اما کدام نوع ماهیتابه برای شما بهترین است؟ این راهنما بهترین انواع ماهیتابه‌ها را برای یک آشپزخانه و نحوه استفاده و مراقبت از آن‌ها را توضیح می‌دهد تا تصمیم‌گیری شما را آسان‌تر کند.

ماهیتابه یا ماهیتابه شکلی گرد، دیواره‌های جانبی شیب‌دار و طراحی سبک دارد. لبه آن پهن‌تر از سطح پخت و پز است تا به تبخیر سریع مایعات کمک کند.

تابه Saute در مقابل ماهیتابه

تابه Saute یا تابه مخصوص تفت دادن، دارای دیواره‌های جانبی بلندتری نسبت به ماهیتابه‌ها هستند که باعث می‌شود برای پخت غذا در روغن بیشتر بدون خطر ریختن روغن، مناسب‌تر باشند. ماهیتابه برای سرخ کردن گوشت و سبزیجات با روغن بسیار کم ایده‌‌ئال است. علیرغم نامش، بسیاری از سرآشپز‌ها پختن غذا‌ها در ماهیتابه را به تابه Saute ترجیح می‌دهند؛ زیرا کناره‌های شیب دار آن ریختن غذا‌ها را راحت‌تر می‌کند.

ماهیتابه برای پخت غذا‌ها با استفاده از روش‌های پخت با حرارت بالا مانند سرخ کردن، هم زدن، تفت دادن و قهوه‌ای کردن با مقدار کمی چربی بسیار مناسب است.

انواع ماهیتابه

ماهیتابه‌ها مواد مختلفی دارند. اینکه کدام نوع ماهیتابه برای شما بهتر است به چیزی که می‌پزید و میزان موادی که می‌خواهید در ماهیتابه خود قرار دهید بستگی دارد. در بیشتر موارد، احتمالاً به چند نوع ماهیتابه مختلف نیاز دارید تا غذا‌های منوی خود را آماده کنید. به این پنج نوع ماهیتابه نگاهی بیندازید تا مشخص کنید به کدام ماهیتابه در آشپزخانه خود نیاز دارید.

آیا می‌توان از اشیا فلزی در تابه‌ها استفاده کرد؟

نمی‌توانید از اشیا فلزی روی تابه‌ها استفاده کنید. از آن‌جایی که آلومینیوم یک فلز نرم است، استفاده از شی‌ء فلزی روی سطح آلومینیومی بدون پوشش می‌تواند به سطح آن آسیب برساند. می‌توانید از اشیا فلزی، به جز چاقو‌های تیز آشپزخانه، روی تابه‌های آلومینیومی آنودایز سخت استفاده کنید. فرآیند آنودیزاسیون یک لایه ضخیم به آلومینیوم اضافه می‌کند که دوام و مقاومت در برابر خراش را افزایش می‌دهد.

ماهیتابه‌های نچسب

ماهیتابه‌های نچسب که معمولاً با افزودن پوشش نچسب به تابه‌های آلومینیومی ساخته می‌شوند، برای پخت غذا‌های لطیف با تمایل به چسبندگی مانند ماهی، تخم مرغ سرخ شده  هستند. پوشش نچسب مقدار روغن و چربی مورد نیاز برای طبخ غذا را محدود می‌کند و تمیز کردن را آسان می‌کند؛ زیرا غذای شما به تابه نمی‌چسبد. تابه‌های نچسب بهتر است در تنظیمات حرارت کم تا متوسط برای افزایش عمر پوشش استفاده شوند. استفاده از تابه نچسب در کاربرد‌های با حرارت بالا می‌تواند به پوشش آسیب برساند و باعث دود، پوسته شدن یا کنده شدن آن شود.

آیا تابه نچسب می‌تواند داخل فر برود

ماهي تابه هاي برند پيلو را ميتوانيد داخل فر قرار دهيد  چون هم داخل هم بيرون ظروف گرانيتي ميباشد

  می‌توانید تابه‌های نچسب را در ماشین ظرفشویی قرار دهید؟

خیر، برای اطمینان از ماندگاری، تمام ظروف نچسب را با دست بشویید. مواد شوینده قوی ظرفشویی و حرارت زیاد ماشین ظرفشویی به مرور زمان به پوشش نچسب آن آسیب می‌رساند.

شما نمی‌توانید از اشیا فلزی (قاشق و…) روی تابه‌های نچسب استفاده کنید، زیرا این باعث خراشیدگی و سایش روی پوشش نچسب شیمیایی می‌شود که می‌تواند در غذای شما پوسته پوسته شود. این نوع تابه‌ها اگر پوسته پوسته شوند یا خراش بردارند، باید فوراً دور ریخته شوند و جایگزین شوند. به جای اشیا فلزی، هنگام استفاده از تابه نچسب، اشیا چوبی یا سیلیکونی را انتخاب کنید.

چگونه تابه‌های نچسب را تمیز کنیم

تابه‌های نچسب به دلیل پوششی که دارند به راحتی تمیز می‌شوند. پس از خنک شدن ظرف، از یک کاغذ تمیز یا حوله بدون پرز برای پاک کردن روغن و چربی اضافی استفاده کنید. ماهیتابه را با دست در آب سرد با مایع ظرفشویی ملایم و یک اسفنج بشویید. هرگز از پشم فولادی یا سایر اسکرابر‌های ساینده برای تمیز کردن تابه استفاده نکنید، زیرا ممکن است پوشش را خراش دهد.

 

آیا تابه‌های استیل ضد زنگ در ماشین ظرفشویی قابل شستشو هستند؟

بستگی دارد. برخی از تولیدکنندگان تابه‌های خود را قابل شستشو در ماشین ظرف‌شویی می‌دانند، اما برای ماندگاری طولانی تابه‌های شما، بهتر است تابه‌های استیل ضد زنگ را با دست بشویید. شوینده‌های ماشین ظرفشویی می‌توانند روی فولاد ضد زنگ خشن باشند و ممکن است منجر به خوردگی شوند و به طور کلی، شستن منظم ظرف‌ها باعث کدر شدن و لکه دار شدن آن‌ها به مرور زمان می‌شود.

 

انواع پوشش‌های نچسب

پوشش‌های نچسب مختلفی وجود دارد که یک ماهیتابه می‌تواند داشته باشد، مانند پوشش استاندارد PTFE تا پوشش‌های خاص شرکت سازنده. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع پوشش‌های نچسب یک تابه، از خوب تا بهترین، ادامه مطلب را بخوانید.

  • پوشش نچسب PTFE: این یک پوشش نچسب استاندارد است که مقرون به صرفه است، به راحتی تمیز می‌شود و نیاز به روغن و چربی پخت و پز را کاهش می‌دهد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *